0 kr 0,00

Cart

Ingen varer i handlekurven.

Expand search form
Tidstypisk vintagebutikk

Lekre 60-talls loungestoler i teak, modell 3568 fra Rastad & Relling

Tidstypisk vintagebutikk

Noen som samler på norsk design fra Scandinavian Design-perioden? Da har dere havnet på rett sted! For gjett om jeg har gledet meg til å vise dere disse fire, fantastisk fine designstolene, modell 3568. Loungestolene i teak er formgitt av tegnekontoret Rastad & Relling i 1964-65. Modellen skal være en videreutvikling / variant av Fredrik Kaysers mer kjente Krysset-stol, som Kayser tegnet på midten av 50-tallet da han var ansatt hos Rastad & Relling.

VI HAR 1 STOL IGJEN – kjøp den her!

Modell 3568 har trespiler i ryggen, og stolen er både flott å se på og god å sitte i. Muligens er det formgiver Rolf Gabrielsen hos Rastad & Relling som sto bak denne modellen. Gabrielsen er for øvrig kjent for å ha designet den populære Futurum-serien i furu.

Tidstypisk vintagebutikk
Norske designstoler i teak, formgitt av Rastad & Relling, til salgs hos Tidstypisk.

Modell 3568 er en forseggjort stol som er sjelden å se til salgs, derfor er jeg ekstra glad for å kunne ha hele fire eksemplarer på lager. Stolen preges av elegante linjer, nydelig håndverk og høy kvalitet. Dette er eksklusive møbler, som det er lett å møblere med uansett stil; enten du liker tidløs, klassisk design, ønsker noe som ikke alle andre har eller bare er ute etter en superfin og komfortabel stol.

Tidstypisk vintagebutikk
Pris på forespørsel, eller stikk innom Tidstypisk vintagebutikk.
Tidstypisk vintagebutikk
Vakre detaljer, nydelig linjer og håndverk!

Audun har gitt treverket en kjærlig hånd slik at teaken igjen gløder. Vi har også sørget for nye puter, både ny skum og ny ull. Jeg valgte, som vanlig, å trekke putene i det delikate ullstoffet Amdal fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk. Fargen er mørk gråsort, akkurat som det originale ullstoffet, men som dessverre var for slitt til å gjenbrukes. Putene er proft trukket om av Greenroom møbeltapetserer i Oslo. Stolene har originale elastiske bånd i bunnen av setet.

Tidstypisk vintagebutikk

Stolene er blitt vanvittig fine, og nå står de klare til salgs i vintagebutikken. Selges enkeltvis eller samlet.

Tidstypisk vintagebutikk

Jeg håper dere tar turen innom for å se på dem – og på alt det andre fine vi har inne nå. I butikken står både Torbjørn Afdals barskap Times i palisander, samt et nydelig eksemplar av Biribo glidestol i såpevasket furu og med beige ullputer. I tillegg er klesstativene oppdatert med vintage- og second handplagg til høstgarderoben, og hyllene ellers bugner av pynteting, vaser og lysestaker, pledd og tepper.

Tidstypisk vintagebutikk
Tidstypisk vintagebutikk har flere fine, norske designklassikere inne nå.

Åpningstider er onsdag, torsdag og fredag kl 14-18, lørdag og søndag kl 12-16. Velkommen på vintageshopping hos Tidstypisk i Sinsenterrassen 10. Håper å se nettopp deg! 🙂