0 kr 0,00

Cart

Ingen varer i handlekurven.

Expand search form
Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla

Novent – hjemme hos Camilla

Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla

November er kjent for å være mørk, trist og grå, men jeg har likevel alltid likt årets siste høstmåned. Jeg er dog ikke spesielt glad i vinter og kulde, snø og slaps, men for meg telles liksom ikke tiden frem mot jul på samme måte som vinteren over nyttår. November er innetid, jeg omfavner det trygge, lune, og koser meg inne i varmen mens sesongens første snøfnugg flyr med vinden utenfor. Jeg er glad i å være inne, og nå kan jeg være nettopp det uten å ha dårlig samvittighet for å gå glipp av finvær og sol ute. Når november kommer har jeg allerede i flere uker gledet meg til å glede meg til førjulstiden, det er en følelse av både forventning og minner, samt tanker om ting jeg vil gjøre frem mot jul – mens jeg enda har god tid. Det gjør ingenting om jeg ikke rekker alt, ukene går jo fort og det er mye som skjer, men jeg koser meg likevel med å tenke på alt jeg kan gjøre, om jeg vil.

Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla
Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla

For meg er november er en del av førjulstiden, som jeg liker nesten bedre enn selve jula. Og jeg har i mange år smugstartet med litt nedtonet vinterpynt i nettopp november. Det er jeg ikke alene om, og de siste årene har denne smugpyntinga blitt godt kjent som “novent”, lillebroren til advent. Vi snakker ikke lilla adventslys, juletre og røde nisser, sånt må vente til desember. (I vintagebutikken min er det derimot full jul fra 1. november, stikk innom for en dose god, gammeldags julestemning frem til det er på tide å pynte til jul selv hjemme). I november begynner jeg å høre på Bugge Wesseltofts vakre juleplate “It’s Snowing On My Piano”, samt Odd Nordstogas trivelige “November”-album. Samtidig er denne perioden preget av hektiske dager på jobb, november og desember er jo blant årets viktigste og mest travle måneder oss som driver butikk. Da blir det ekstra viktig å koble av og finne roen hjemme.

I fjor ble jeg intervjuet av Min Mote om novent.

Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla

Når november kommer, henter jeg frem lysestaker i messing og sølv, som jeg pynter med lysmansjetter med stjerner på. Jeg setter avskårne amaryllis i vase, gjerne i kombo med eukalyptus, og en hvit azalea pleier jeg også å kjøpe. Litt uti november henger jeg opp de gamle, stemningsfulle adventsstjernene i finer. Det er jo nå vi trenger litt ekstra lys, nå som dagslyset så å si har forsvunnet. Disse stjernene er ikke spesielt julete, synes jeg, så jeg pleier å la dem henge ganske lenge, tar dem ikke ned før godt uti januar. For noen år siden kjøpte jeg også en haug med små, tynne messingstjerner på loppis, og de får henge litt her og der. Stjernene kan også brukes som juletrepynt senere.

Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla
Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla
Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla

PS! Dette er altså bilder fra mitt eget hjem, og det du ser på bildene er derfor ikke til salgs. Så å si alt vi har innredet med her hjemme er kjøpt og funnet brukt. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg til å velge mer brukt og innrede med vintageinteriør også! Trenger du tips og råd og mer inspo til hvordan du lykkes med vintage hjemme hos deg? Sjekk ut boka mi, Tidstypisk, ting som tåler tidens tann. Boka er også en fin julegaveidé, og nå er den på tilbud til 199 kr. Og trenger du vintagepynt til novent og advent, stikk innom Tidstypisk i Sinsenterrassen 10!

Ser du Solan? Han sitter der under spisebordet, innerst mot veggen, og følger med på alt mora hans gjør. #kattenskvalitetskontroll

Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla
Novent hjemme hos Tidstypisk-Camilla

God novent!